Naslovna Vijesti Stanari očajni: Molimo Opštinsku upravu Teslić, načelnika i sve nadležne organe da...

Stanari očajni: Molimo Opštinsku upravu Teslić, načelnika i sve nadležne organe da nam pomognu! (FOTO)

3100

Zaustavite uništavanje i rušenje zelene površine sa hortikulturom ispred stambene zgrade Karađorđeva L-F 3, mole stanari Opštinsku upravu Teslić, načelnika opštine i sve nadležne organe. Tek danas su, kažu, saznali da uređenje prostora oko nove stambene zgrade koja je izgrađena do njihove (preko puta Sportske dvorane „Radolinka“), ustvari znači rušenje onog što su oni odavno, i o svom trošku, uredili ispred svog ulaza u zgradu.

Kada su radnici krenuli da ruše zelenu površinu stanari su danas pozvali opštinsku inspekciju koja je izašla  na teren. Međutim, rješenja problema nema. Stanari strahuju s obzirom da je sutra subota, za građevinske radnike radni, a za Opštinsku upravu neradni dan – da će do ponedjeljka već biti kasno i da će zelena površina biti uništena!

-Stanari su se potrudili da urede zelenu površinu oko zgrade, a opština Teslić je dozvolila investitoru i izvođaču radova nove zgrade da unište tu zelenu površinu. Apsurda radi, Zajednica za upravljanje zgradom L-F3 je još 22. jula 2017. godine od opštinskih organa osvojila treće mjesto u akciji „Biramo najuređenije dvorište“. Sa ovakvim naopakim radovima pri vanjskom uređenju šalje se loša poruka građanima koji bi imali volju da uljepšaju svoj grad, navode stanari Karađorđeve L-F 3 u svom dopisu opštinskim organima.

Stanari pojašnjavaju da dio planiranog vanjskog uređenja za novu zgradu jako loše riješen budući da se planira rušenje ivičnjaka i već izgrađenog trotoara uz postojeći parking što, kako ocjenjuju, nije baš domaćinski odnos prema javnom resursu.

-Prilikom vanjskog uređenja nove zgrade u Karađorđevoj ulici od strane preduzeća „Planum“ d.o.o. došlo je do narušavanja već urađenog vanjskog uređenja ispred lamele F-3 u smislu da se ruše hortikulturna stabla tuje,  na zelenoj površini, tako da se odmah pored već izgrađene pješačke staze, planira uraditi još jedna pješačka staza što je potpuni apsurd, stoji u dopisu stanara.

U Karađorđevoj L-F 3 kažu i da sami uređuju zelenu površinu ispred stambene zgrade koja je na ponos svim stanarima. Uređenjem kod nove stambene zgrade, potpuno se uništava ta zelena površina.

-Molimo vas da što hitnije preduzmete mjere iz svoje nadležnosti tako što ćete naložiti investitoru i izvođaču radova „Planum“ da se sporni dio pješačke staze izbaci iz projekta ili pomjeri za jedan metar od staze koja vodi u ulaz Lamele F3, kako bi se sačuvala stabla tuje, čime bi vanjsko uređenje oko zgrada ljepše izgledalo. Takođe molimo da se planirano „šetalište“ ispred nove zgrade skrati za 1-2 metra kako se ne bi rušio već postojeći trotoar i dio parkinga, zaključili su stanari.

Stanari Karađorđeve L-F 3 krajem prošle godine takođe su slali dopis Opštinskoj upravi Teslić kako bi se riješio šaht bez poklopca sa strane zgrade koja gleda prema Kolonama, a koji su, kako pretpostavljaju, uništili kamioni dok su dovozili materijal za novu zgradu. Ni taj problem još nije riješen te otvoren šaht predstavlja veliku opasnost.