Naslovna eTe društvo Sjednica SO Teslić: Cenzura, progon medija i urbanistički masakr!

Sjednica SO Teslić: Cenzura, progon medija i urbanistički masakr!

666

Skupštinska većina u Tesliću predvođena SDS-om danas je usvojila niz odluka koje se odnose na izmjene Regulacionih planova u našoj opštini, a koje će u praksi značiti urbanistički masakr našeg Teslića, saopšteno je iz OO SNSD Teslić.

-Kako bi ovu i slične odluke gurnula „pod tepih“, danas je lokalna vlast jednoj televizijskoj ekipi zabranila prisustvo sjednici Skupštine opštine Teslić. Dakle, od dvije televizijske ekipe, koje i inače prate skupštinska zasjedanja u Tesliću, jednoj je zabranjeno da prisustvuje sjednici, dok je drugoj, tačnije ekipi K3 koja ima ugovor i koju finansira Opštinska uprava, to dozvoljeno. Logično objašnjenje zbog čega vrše diskriminaciju medija rukovodstvo skupštine nije dalo. Jednu televizijsku ekipu udaljili su sa sjednice i obavijestili ih da tek po završetku sjednice mogu ući u salu, kažu u SNSD-u.

Ovakav potez vlasti, ne samo u Tesliću, već u svakom civilizovanom i demokratskom društvu je nezapamćen. Ukratko, na političkoj sceni u Tesliću su diktatura, cenzura i klasična demonstracija sile lokalne vlasti i SDS-a.

-Zbog čega je to uradila lokalna vlast? Oni koji su cijeli svoj životni vijek proveli u Opštinskoj upravi, ne pamte kada je na jednoj sjednici bilo više tačaka Dnevnog reda nego što je to danas. Izmjene Regulacionih planova, kao na filmskoj traci, nizale su se jedna za drugom. Izmjene koje će pamtiti sve generacije Teslića, jer se nad našom opštinom godinama unazad vrši urbanistički masakr koji ide na ruku samo pojedincima bliskim Milanu Miličeviću i Nikoli Stokiću, načelniku Odjeljenja za prostorno uređenje. Sa druge strane su brojni građani i buduće generacije Teslića, koje će ispaštati zarad bogaćenja šačice pojedinaca. To je tek dio onog što je ova skupštinska većina usvojila na današnjoj sjednici, navode u saopštenju.

Koliki je Dnevni red danas bio, možda najbolje govori i činjenica da odbornici danas nisu sve završili, pa se sjednica nastavlja i sutra od 11 časova.

-Lokalnoj vlasti ne odgovara da građani Teslića znaju šta se dešava na sjednicama i kakvom brzinom skupštinska većina usvaja odluke koje su pogubne za našu opštinu. Spisak je dug. Zbog toga su odlučili da se za ovakve odluke ne čuje. Tako su Teslićane osudili na apsolutni medijski mrak. Ranije su još zabranili i prenos sjednica na društvenim mrežama. Sada su otišli korak dalje. Danas je to televizijska ekipa, sutra će biti bilo koji pojedinac. I tako sve dok nam lokalna vlast potpuno ne ukine pravo na slobodu govora i zdrav razum. Vjerovatno je to ta transparentnost u radu u koju se u opštini godinama kunu, saopšteno je iz SNSD-a u Tesliću.

Izvor: OO SNSD Teslić