Naslovna eTe sport Kovanović: Nizom projekata uredili smo sportsku dvoranu (FOTO)

Kovanović: Nizom projekata uredili smo sportsku dvoranu (FOTO)

743

U Sportskom centru „Radolinka“ u Tesliću u proteklom periodu urađen je servis kotlovnice, sistem protivpožarne zaštite, klima ventilacioni sistem, gromobranske i elektro instalacije.

Dragiša Kovanović, v.d. direktor Sportske dvorane „Radolinke“ je dolaskom na ovu poziciju, kako kaže, zatekao brojne probleme, kao što su, nefunckionalan sistem vatrodojave, neispravne hidrantske mreže, nepostojanja Plana zaštite od požara i zaštite na radu, zatim dugovanja Poreskoj upravi, Upravnom odboru, teslićkom „Radu“, ali i problem neisplaćenih plata radnicima. Pod pritiskom radnika, Sindikata uprave Republike Srpske i rukovodstva dvorane, radnici su se uspjeli izboriti za neisplaćene plate.


– Dolaskom i prihvatanjem pozicije v.d. direktora Sportskog centra „Radolinka“ u decembru 2019. godine uvidio sam navedene probleme.  Početkom februara zatražio sam od Skupštine opštine Teslić  da se zakaže vanredna sjednica. Na sjednici je donesen zaključak gdje se Načelniku opštine nalaže da se iz budžetske rezerve obezbjede potrebna sredstva za rješavanje ovih problema. Zajedno sa mnom i skupštinska većina, predvođena SNSD-om i doktorom Draganom Bogdanićem, prepoznala je problem sportskog objekta. Skupština opštine Teslić je sve to realizovala, i sada SC „Radolinka“ funkcioniše pod normalnim uslovima, rekao je Kovanović.

U narednom periodu u planu je postavljanje opreme za hidrantsku mrežu oko dvorane, kao i uvođenje video nadzora,a nakon što se uvede video nadzor, biće postavljena oprema, ormani sa hidrantima i hidrantskim cijevima i mlaznicama. Takođe, u SC „Radolinka“ su krenuli sa postavljanjem reklama privrednika, preduzetnika i poslodavaca opštine Teslić.

-Svi koji žele da postave svoju reklamu u naš sportski objekat, mogu da se jave na zvaničnu stranicu sportske dvorane i da istu reklamu postave u naš objekat. Odazvao se veći broj privrednika da postave svoje reklame, a ujedno da pomognu  i funkcionisanju objekta u cjelini, izjavio je Kovanović.

Sa Teritorijalnom vatrogasnom spasilačkom jedinicom Teslić, Kovanović je potpisao ugovor o saradnji  i odgovornosti vatrogasne jedinice u slučaju neželjenih dešavanje u objektu.

-Objekat je po prvi put u deset godina doveden u stanje bezbijednosti korisnika, zakupaca prostora, sportskih klubova i djece u prvom redu. Po završenim servisima republički inspektor za protivpožarsnu zaštitu i zaštitu na radu je svojim rješenjem konstatovao da je objekat bezbijedan za korištenje što je i bio cilj rukovodstva dvorane, rekao je Kovanović.