Naslovna eTe društvo Teslićani pokrenuli akciju prikupljanja pomoći za Dragana i Sofiju Livnjak

Teslićani pokrenuli akciju prikupljanja pomoći za Dragana i Sofiju Livnjak

175

Akciju prikupljanja humanitarne pomoći za Dragana i Sofiju Livnjak, pokrenuli su drugovi Dragana Livnjaka, dječaka koji je 15. avgusta u saobraćajnoj nesreći izgubio sestru i majku, a 11 dana kasnije je preminuo i njegov otac. Mlađa sestra Sofija je sa UKC RS prebačena u Beograd na liječenje i u stabilnom je stanju.

Na prijedlog svojih učenika, a Draganovih drugova, odmah je reagovala pedagog Srednje škole „Nikola Tesla“, Vedrana Maletić, i već u utorak je pokrenuta akcija.

„Akciju su pokrenuli moji učenici, drugovi od Dragana, sina porodice nastradalih. Samoinicijativno, te su me kontaktirali da proširimo akciju, preko škole i gdje god je moguće. Na apel sam odreagovala automatski, te sam aktivirala Savjet učenika naše škole, jer svaku humanitarnu akciju smo podržali i pomagali smo gdje god je trebalo“ – kaže Vedrana Maletić i dodaje da je uticala na kolege i Nastavničko vijeće, te su snage udružili svi, kao nastavnici, roditelji i sugrađani.

Svi koji žele da pomognu, mogu se obratiti pedagogu Maletić, a rok do kad će trajati akcija prikupljanja pomoći nije određen.

„Konkretno za školu, kontakt osoba sam ja, a od učenika, tj. bivših mi učenika, su Nemanja Lazić i Dejana Vasić. Odziv je dobar, ljudi su se zaista humano ponijeli, daje se prilog od srca, ništa nije određeno, koliko ko želi toliko i daje. Od 1 KM do preko 100 KM. Aktivirana je i dijaspora, a trenutno se čeka novac iz Austrije i Australije.“ – izjavila je Vedrana Maletić.

Bliski rođaci koji se brinu o dječaku su otvorili bankovni račun na koji se može uplatiti novčana pomoć. Žiro račun i instrukcije o načinu plaćanja za BiH i inostranstvo se nalaze u prilogu.

Takođe, kako saznaje portal eTeslic, za porodicu Livnjak prikuplja se pomoć i u nekim od teslićkih vrtića.

Tragična saobraćajna nesreća u kojoj su poginule majka i kćerka, dogodila se na magistralnom putu M-108 u mjestu Buletić kod Teslića, 15. avgusta u 23:25 časova.

Nikolina Aleksić – eTeslic