Naslovna eTe društvo Teslić: Cvijanovićeva položila kamen temeljac za izgradnju fiskulturne sale (FOTO)

Teslić: Cvijanovićeva položila kamen temeljac za izgradnju fiskulturne sale (FOTO)

565

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović položila je danas kamen temeljac za izgradnju fiskulturne sale Osnovne škole “Petar Petrović NJegoš” u Tesliću koja se finansira donatorskim sredstvima Vlade Srbije od oko 300.000 evra.
Cvijanovićeva je rekla novinarima da je zadovoljna što je ona kandidovala ovaj projekat Vladi Srbije i najavila da će uskoro na školskim objektima biti zamijenjena stolarija.

“Zadovoljstvo je što vidim da su započeli radovi i da će ovaj veliki projekat, izuzetno važan za Teslić, za naše roditelje ovdje, posebno za djecu i prosvjetne radnike, biti okončan u roku”, istakla je Cvijanovićeva.

Ona je zahvalila Vladi Srbije za slične projekte koji su realizovani u Srpskoj, uz angažman Vlade Republike Srpske.

“Mi ćemo nastaviti ovdje sa gradnjom. Riječ je o staroj školi koja ima i veliki broj učenika, oko 700 u centralnom objektu i oko 200 u područnim. Prema tome, moramo voditi računa o ovom cjelokupnom školskom objektu”, rekla je Cvijanovićeva i najavila da je plan da naredne godine bude promijenjena cjelokupna stolarija.

Ona je poručila da će danas posjetiti i gradilište školskog objekta za Područno odjeljenje Gornji Teslić, koje je u sastavu OŠ “Ivo Andrić” Đulići koje se već privodi kraju, a finansira sredstvima Vlade Republike Srpske.

“Naš program podrške obrazovnim institucijama i školama je nešto što u kontinuitetu radimo u svim našim gradovima, selima i opštinama”, istakla je Cvijanovićeva i naglasila da je ponosna što je svojevremeno pohađala OŠ “Petar Petrović NJegoš” u Tesliću.

Direktor OŠ “Petar Petrović NJegoš” Goran Zarić zahvalio je vladama Srbije i Srpske, kao i Cvijanovićevoj za realizaciju projekta, za koji navodi da će znatno unaprijediti odvijanje nastave.

On kaže da je projekat vrijednosti od oko 300.000 evra finansiran donatorskim sredstvima Vlade Srbije i očekuje da će sala biti dovršena do septembra naredne godine.

Zarić je naveo da školu pohađaju 923 učenika raspoređena u 43 odjeljenja.

Izvođač radova na projektu “Dogradnja sportske sale sa pratećim prostorijama uz objekat”, je teslićko preduzeće “Graditelj”, a predstavnik ove kompanije Đorđe Vuković rekao je da će radovi biti završeni u predviđenom roku i sa garantovanim kvalitetom.

Polaganju kamena temeljca prisustvovao je i poslanik iz Teslića u Predstavničkom domu parlamenta BiH Dragan Bogdanić.

Sala je površine 900 metara kvadratnih, od čega je 700 metara kvadratnih za sportski dio, a preostalih 200 za učionice. 

Izvor: SRNA