Naslovna eTe društvo SDS u Tesliću gubi vlast: U strahu od poraza ne biraju sredstva,...

SDS u Tesliću gubi vlast: U strahu od poraza ne biraju sredstva, vandalizam na djelu! (FOTO)

1620

Dok teslićki SNSD vodi mirnu kampanju, razgovara sa građanima, predstavlja projekte i nudi rješenja za nagomilane probleme, u SDS-u su, čini se, ostali bez ideja i svoju kampanju sveli na jeftine provokacije političkih protivnika.

-Narod je prepoznao da smo mi ta pokretačka energija koja nudi neophodne promjene. Prilaze nam i kažu da su zaista zadovoljni idejama i projektima koje nudimo mi i naš kandidat za načelnika doktor Dragan Bogdanić. To nam daje dodatni vjetar u leđa. Žalosno je što se u međuvremenu teslićki SDS i lokalna vlast bave huškačkom  politikom i ne biraju sredstva kako bi isprovocirali aktiviste SNSD-a i izazvali incidente, kaže Biljana Kuzmanović, šef Izbornog štaba SNSD-a u Tesliću.

U SNSD-u kažu da neće dozvolii da do toga i dođe.

-Naravno da mi u SNSD-u nećemo dozvoliti da do toga dođe. Želimo mirnu kampanju i mirne lokalne izbore, na kojima će građani, donijeti neophodne promjene. Bez obzira na sve, provociranja aktivista SNSD-a od strane SDS-a, na terenu, postaju gotovo svakodnevnica, uz prijetnje, ucjene, kidanje plakata SNSD-a i postavljanje svojih na isto mjesto, dodaje SNSD-ova Biljana Kuzmanović.

Jedan od takavih primjera je u Očaušu gdje SDS-ovci već treći put kidaju i bacaju transparente SNSD-a, priča predsjednik Mjesnog odbora Srđan Klječanin, koji je i kandidat za odbornika u lokalnom parlamentu.

-Nasjtrožije osuđujem postupke članova SDS-a, koji svakodnevno upućuju prijetnje i ucjene aktivistima SNSD-a. Narod, naši aktivisti i simpatizeri SNSD-a, nemaju razloga da se plaše i poručujem im da smo tu da ih zaštitimo u svakom trenutku. SNSD u svim krajevima Teslića je okupljen i spremniji nego ikada. Sa našim narodom u nedjelju idemo po ubjedljivu pobjedu, kaže Klječanin.

U SNSD-u kažu da su sigurni u pobjedu na izborima u nedjelju, da se narod okupimo oko njih kao najjače partije koja je jedina spremna da uz svoje ljude, resurse i kapacitete, Teslić izvede iz teške ekonomske, socijalne i politički krize.

-Za osam godina vlasti SDS u Tesliću nije uradio skoro ništa. Potrošili su oko 120 miliona maraka, a narod Teslića je ostao u mraku. Obećali su nova radna mjesta, strane investitore, nove fabrike, vodovod i kanalizaciju za kompletan Teslić, sigurnost i stabilnost. Od svega toga je ostala samo prazna priča i opštinska kasa u minusu od 25 miliona maraka, kažu u teslićkom SNSD-u te poručuju da zbog toga lokalna vlast građanima umjesto da predstavi šta su uradili za osam godina i predstavi nove projekte, priča praznu priču i vodi huškačku bezidejnu politiku.