Naslovna eTe izbori 2020 Pavličević: Samo okupljeni, izgradićemo naš Teslić na ponos Republike Srpske!

Pavličević: Samo okupljeni, izgradićemo naš Teslić na ponos Republike Srpske!

620

Ivana Pavličević, inženjer saobraćaja, zaposlena je u Srednjoj školi „Nikola Tesla“ Teslić. Predavač je i ispitivač propisa o bezbjednosti saobraćaja na putevima, kao i nstruktor vožnje. Član je Aktiva žena SNSD Teslić.

Na predstojećim lokalnim izborima kandidat je za odbornika na listi SNSD-a pod rednom brojem 23.

Ko je Ivana Pavličević?

Ivana je kćerka Milana i Rade Pavličević, predavač propisa u Autoškoli “Start Prom”.

Profesor saobraćajne struke u srednjoj školi, inženjer saobraćaja. Zaposlena u Srednjoj školi „Nikola Tesla“ Teslić. Predavač i ispitivač propisa o bezbjednosti saobraćaja na putevima. Instruktorvožnje. Član Aktiva žena SNSD Teslić.

Šta Vas je motivisalo da se kandidujete za odbornika?

Motivaciju za kandidovanje za odbornika dobila sam uočavanjem problema nedovoljnog učeśća žena u političkom svijetu i na rukovodećim mjestima, te da sve to leži u nedostatku podrške, promocije, osnaživanja žena za koje je rijetko ili nikako rezervisano lidersko mjesto. Dodatnim uključivanjem žena, uključile bi se i dragocjene vrijednosti koje žene posjeduju-znanje, vještinu i sposobnost.

Kako trenutno vidite stanje u svojoj opštini?

Sivilo. Učmalost. Bez kulturnih i drugih sadržaja, koji bi trebalo da podstaknu mlade ljude na razne edukativne aktivnosti a one koji su malo stariji, da podsjeti ne bezbrižnu mladost.

Kako to promijeniti?

Zalagaću se za iznalaženje rješenja za žene koje su meta diskriminacije na tržištu rada, kojima se nameće suluda i neetična odluka da biraju između majčinstva i posla. Veoma je bitno angažman usmjeriti i na rješenja poput nedovoljnog broja državnih vrtića, problem financiranja vantjelesne oplodnje, loše zdravstvene zaštite žena i djece, edukacije o malignim oboljenjima te poboljšanju saobraćajne infrastrukture i smanjenju broja poginulih, s obzirom da je to i moja struka.

Kako vidite Teslić u naredne četiri godine?

U Tesliću vidim radna mjesta koja se otvaraju za mlade, subvencije za kupovinu stanova za mlade bračne parove i samohrane roditelje, vidim razvoj privrede, poslovnih zona, infrastrukturnih projekata, razvoj poljoprivredne proizvodnje.

Zbog čega smatrate da je Dragan Bogdanić najbolji izbor za načelnika Teslića?

Teslić ima ogroman potencijal koji je ostvariv samo uz našeg načelnika doktora Dragana Bogdanića. Čovjek koji ima moć, znanje i snagu da naš grad dovede na mapu razvijenih opština u Republici Srpskoj. Nova generacija mladih političara koji će stajati rame uz rame sa Draganom Bogdanićem, donijet će promjene i bolju politiku u Srpskoj.

Vaša poruka biračima

Spremni smo izgraditi Teslic koji se razvija i napreduje. Samo okupljeni, izgradit ćemo naš Teslić na ponos Republike Srpske i za sigurnu budućnost naše djece!