Naslovna Vijesti Ovako su Bogdanić,Miličević i Škrebić odgovorili na ista pitanja!

Ovako su Bogdanić,Miličević i Škrebić odgovorili na ista pitanja!

1160

Kandidati za načelnike opštine Teslić Dragan Bogdanić (SNSD), Milan Miličević (SDS) i Dragutin Škrebić (SPS) u intervjuima za Glas Srpske odgovarali su na ista pitanja.

Odgovore pogledajte u nastavku…

Glas Srpske: Na čemu temeljite optimizam?

DRAGAN BOGDANIĆ: Doktori su po prirodi optimistični ljudi. Ja 30 godina liječim ljude i zbog njih moram biti optimista. Baš kao što kao doktor dolazim optimističan pred čovjeka kojem treba pomoć, tako i sada izlazim sa optimizmom pred građane Teslića kojima takođe treba pomoć. U posljednja dva mjeseca u Tesliću sam ugostio najviše predstavnike Srpske i BiH i svi oni će biti na raspolaganju našoj opštini.

MILAN MILIČEVIĆ: Povjerenje koje mi je narod Teslića već nekoliko puta ukazao je najveća motivacija da se ponovo kandidujem i borim za njih. U proteklom periodu urađeno je mnogo dobrih stvari za Teslić i vjerujem da građani žele da se kontinuitet tog razvoja nastavi i u narednom periodu, uprkos opstrukcijama koje smo imali. Naglašavam ponovo da SDS ima dovoljno aktivista koji će, nošeni iskustvom posebno sa referenduma, spriječiti sve pokušaje izborne krađe.

DRAGUTIN ŠKREBIĆ: Ja sam čovjek koji vjeruje u bolje sutra, koji se ne boji teškog rada, a smatram da imam dovoljno životnog i poslovnog iskustva, kao i znanja, koji mogu dati rezultate. Kao dugogodišnji privrednik dao sam značajan doprinos unapređenju poslovnog ambijenta u opštini Teslić, borbi protiv sive ekonomije i poboljšanju položaja radnika. Srpska na rukovodećim mjestima treba ljude koji će odgovorno i domaćinski upravljati njenim resursima.

Glas Srpske: Šta je okosnica Vaše kampanje?

DRAGAN BOGDANIĆ: Ja sam ljekar i čovjek sa sela. Ne razumijem se puno u kampanje. Po profesiji sam navikao biti sa ljudima i to ne planiram mijenjati. Prošao sam sve dijelove naše opštine, razgovarao sa ljudima, sve njihove teškoće i potrebe sam razmotrio i pretočio u okosnicu mog programa.

MILAN MILIČEVIĆ: Okosnica su brojni realizovani projekti, kao i oni čija je realizacija u toku i novi projekti koji tek treba da se realizuju. Izdvojio bih izgradnju nove filter stanice za preradu vode, čime bi bilo riješeno pitanje snabdijevanja vodom teslićke opštine u narednih sto godina, izgradnju obilaznice za teretni saobraćaj, kružni tok u centru, novi most na ulazu u grad, toplifikaciju, završetak izgradnje obaloutvrda, izgradnju fabrike za preradu otpadnih voda, stavljanje u punu funkciju industrijskih zona i brojne druge. Naravno, da bi ovo bilo moguće, potrebno je vratiti dostojanstvo Skupštini opštine, koja je u posljednje dvije godine pod palicom interesne grupe ljudi iz SNSD-a opstruisala mnoge od navedenih projekata.

DRAGUTIN ŠKREBIĆ: Podrška domaćoj privredi, povećanje stranih investicija u proizvodnji, razvijanje puteva, osnaživanje turističkih potencijala i ulaganje u nove oblasti, bogatiji kulturni i društveni život.

Glas Srpske: Zašto da građani glasaju za Vas, a ne nekoga drugog?

DRAGAN BOGDANIĆ: Više od 50 godina živim u Tesliću, 30 godina sam ljekar i mislim da nema porodice sa kojom, direktno ili indirektno, nisam bio u kontaktu. Među Teslićanima se kao nikada do sada osjeća želja za promjenom, a ja nudim promjenu na bolje.

MILAN MILIČEVIĆ: Ne bih da govorim o drugim kandidatima, jer sam siguran da Teslićani najbolje znaju zašto.

DRAGUTIN ŠKREBIĆ: Moji sugrađani znaju koliko sam nastojao u proteklim godinama da doprinesem razvoju naše opštine, njenom privrednom i ekonomskom napretku. Iz vlastitog iskustva znam šta nedostaje da bi naša opština bila bolja i perspektivnija.

Glas Srpske: Koji su prvi potezi koje ćete povući ako dobijete povjerenje birača?

DRAGAN BOGDANIĆ: Putna infrastruktura, pogotovo u ruralnim sredinama, je u užasnom stanju, a imamo mnogo neosvijetljenih dijelova naše opštine. Prioritet je i izgradnja vodovoda i kanalizacije u svim mjesnim zajednicama i budite sigurni da ću se tog posla prihvatiti odmah, a ne u nekoj narednoj predizbornoj atmosferi kao što je to do sada bio slučaj. Teslić će već 2021. godine postati jedno veliko gradilište.

MILAN MILIČEVIĆ: Naravno, prvi potez je formiranje kvalitetnog tima saradnika u Opštinskoj upravi. Takođe, podrazumijeva se nastavak realizacije razvojnih projekata o kojima sam govorio.

DRAGUTIN ŠKREBIĆ: Prije svega, tražio bih da se izvrši analiza zatečenog stanja, kako finansijskog, tako i kadrovskog. Moramo znati čime raspolažemo da bismo mogli odrediti prioritete. Takođe, jedan od prvih koraka bio bi sastanak i razgovor sa privrednicima iz Teslića kako bismo identifikovali šta je to što im otežava poslovanje i što je potrebno mijenjati.

Glas Srpske: Čime garantujete da ćete ispuniti obećanja?

DRAGAN BOGDANIĆ: Ljudima koji nisu navikli da rade i stvaraju nove vrijednosti, djeluje da mi mnogo obećavamo, ali većinu toga je Teslić već morao imati. Moja biografija garantuje za mene. Sva znanja i sposobnosti koje imam biće na raspolaganju cijelom Tesliću.

DRAGUTIN ŠKREBIĆ: Za mene je ovo prilika da direktno doprinesem svojoj zajednici i ostvarim ideje koje bi unaprijedile život u Tesliću. Birači poznaju i mene i moju porodicu, poznaju nas kao komšije, domaćine, saradnike i moje ime je najvrednija garancija koju ja lično mogu dati.

MILAN MILIČEVIĆ: *Bez odgovora.

Izvor: GLAS SRPSKE/eTeslic