Naslovna eTe društvo Dodik: Hitno riješiti imovinsko-pravne odnose u izbjegličkim naseljima u Đulićima

Dodik: Hitno riješiti imovinsko-pravne odnose u izbjegličkim naseljima u Đulićima

172

Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, boravio je danas u radnoj posjeti opštini Tesliću. Tokom posjete izbjegličkim naseljima u Đulićima naglasio je da je krajnje vrijeme da se u ovim naseljima bez naknade riješi pitanje imovinsko-pravnih odnosa nad stambenim objektima, kao i pitanje infrastrukture.

Poslanik iz Teslića u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Dragan Bogdanić, smatra da je najveći problem što stanovnici izbjegličkih naselja nemaju vlasništvo 1/1 nad placevima na kojima su sagradili kuće.

– Vlasništvo nad placevima, koji su bili državna svojina, uz saglasnost Vlade Republike Srpske, predsjednice Željke Cvijanović i Pravobranilaštva Republike Srpske, preneseni su na Opštinu Teslić, a posjednik su fizička lica. Dakle, lokalna vlast je zakazala i svoju obavezu još nije završila. To je nedopustivo i to se mora riješiti! U izbjegličkim naseljima moramo riješiti i pitanje infrastrukture, asfaltirati ulice, izgraditi javnu rasvjetu, kanalizacionu mrežu. Moramo obezbijediti bolje uslove za život! I hoćemo! Samo okupljeni to možemo zajedno uraditi,  rekao je Bogdanić.

Dragan Bogdanić je izrazio zahvalnost na posjeti i podršci gospodina Dodika, naglasivši da je sada kada je lokalni budžet u minusu od 25 miliona maraka, Tesliću više nego ikada, neophodna podrška svih nivoa vlasti kako bi se razvijao i išao naprijed.

eTeslic