Naslovna eTe društvo Miličević opet krši pravila: Vodio kampanju prije službenog početka kampanje

Miličević opet krši pravila: Vodio kampanju prije službenog početka kampanje

1226

Centralna izborna komisija je po prijavi agencije “Transparency International” novčano kaznila više političkih subjekata, jer su prije službenog početka vodili izbornu kampanju.

Sa 1.000 KM kažnjen je SDS, jer je kandidat za načelnika opštine Teslić Milan Miličević vodio kampanju putem društvene mreže Facebook, kao i kandidat Socijaldemokrata Avdo Bajraktarević, zbog čega je i SDBiH kažnjen sa 1.000 KM.

PDA je kažnjena sa 1.500 KM, jer je načelnik opštine Banovići Midhat Husić lijepio plakate i bilborde prije predviđenog roka, a PDA Gradačac sa 1.000 KM, jer su vodili preuranjenu kampanju putem društvene mreže Facebook.

Utvrđeno je da je predsjednik Glavnog izbornog štaba SNSD-a Srđan Rajčević imao sponzorisane objave na Facebooku prije službenog početka kampanje te je i ova stranka kažnjena sa 1.000 KM.

Sa 1.000 KM kažnjeni su SP, SDP, SDS/PDP te Ujedinjena Srpska.

CIK je konstatovao da 21 politička stranka nije podnijela finansijski izvještaj i nije omogućila finansijskim revizorima vršenje revizije u njihovim prostorijama te im je zbog toga uskraćeno pravo da se kandiduju na narednim izborima.

Iz CIK-a navode da je preduzeće “Defter” iz Sarajeva izabrano kao najbolji ponuđač za nabavku higijenskih sredstava u svrhu zaštite od koronavirusa i s njima će biti sklopljen ugovor u iznosu od 237.203 KM.

Na sjednici je rečeno da je konvoj sa šest kamiona u kojima se nalaze glasački listići, danas krenuo ka skladištu CIK-a i da će svi listići biti dostavljeni najkasnije za tri dana, prenosi N1.

(N1)